Anonymous Group, Internet Sansürü, DDoS Saldırısı ve Zombi Bilgisayarlar
Anonymous Group adlı bir hacker grubu bugün (7 Haziran) yaptığı duyuruyla Türkiye?deki internet erişim engellemelerini protesto etmek için bazı resmi Türk sitelerine siber saldırı yapacağını açıkladı (http://www.ntvmsnbc.com/id/25220700/)
Anonymous Group DDoS Attack (DDoS Saldırısı) olarak bilinen bir yöntemle Türk sitelerine saldırı yapacak.
Peki DDoS saldırısı nedir?
Internette hızlı bir arama yaptığınızda DDoS Saldırısı hakkında bir çok sayfa bulacaksınız. Teknik konulara hakim olmayan kullanıcılar için ise ben basit bir örnekle anlatmaya çalışayım:
Evinizden çıkmak için kapıyı aralıyorsunuz ama birden onlarca kişi karşı taraftan kapıya yüklenip dışarı çıkmanızı imkansız hale getiriyor. İşte DDoS Saldırısı (Denial of Service Attack) en basit anlatımıyla budur.
DDoS saldırı yöntemi ile hedefteki internet sitesi veya DNS sunucular yüksek oranda veri gönderilerek yoğunluğa boğulur ve kullanılamaz hale getirilir. DDoS saldırısı ne kadar çok bilgisayarla yapılırsa etkisi de o kadar büyük olur. Hackerlar bunun için başka kullanıcıların bilgisayarlarından yararlanırlar. Çoğu zaman kullanıcılar bu durumun farkında bile olmazlar. Peki bu nasıl gerçekleşir?
Grafiği aldığım kaynak: http://digitaldunyam.net/2010/05/ddos-saldrs-nedir.html
Hackerlar internet kullanıcılarına çeşitli yöntemlerle DDoS saldırı yapmalarına yardımcı olacak kötü amaçlı yazılımları yükletirler. Bu yazılımları (botnet veya trojanları) farkında olmadan yükleyen kullanıcılar ise ne gibi bir saldırıya alet olacaklarından habersizdirler. Bu tür yazılım yüklenmiş bilgisayarlara ?zombi bilgisayar? adı verilir. Zombi bilgisayarlar siber suçlular tarafından internet ortamına zararlı yazılımları yaymak için kullanılır.
Botnet hakkında özet bilgi için tıklayınız
Trojan hakkında özet bilgi için tıklayınız
DDoS Saldırısı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız
Anonymous Group
Anonymous 2003 yılında başlayan bir internet oluşumu. Bu oluşuma katılanlar kimliklerini gizliyorlar. Bu oluşum WikiLeaks?e de büyük destek veriyor. Wikileaks?i zor durumda bırakan PayPal sitesine bu nedenle intikam saldırısı da yaptılar.
Dünyanın pek çok yerinden hackerların katıldığı ağda belirgin bir hiyerarşi yok. Gruba destek vermek isteyenler, ücretsiz bir botnet yazılımını indirerek bilgisayarlarını Anonymous saldırılarında kullanabiliyorlar. Bu harekete destek verenler bilgisayarlarını gönüllü olarak zombi bilgisayar haline getirmiş oluyorlar. Anonyomus botnetinde 50 bine yakın bilgisayar olduğu tahmin ediliyor.
Zombi bilgisayarlar hakkında özet bilgi için tıklayınız
Türkiye Operasyonu (Operation Turkey)
Anonymous Group, 7 Haziran tarihinde, Türkiye?de internet sansürünü protesto etmek amacıyla Türk devlet sitelerine savaş açtığını duyurdu ve bu savaşa destek vermek isteyenlerin ne gibi bir yöntem izlemeleri gerektiğini açıkladı: http://justpaste.it/opturkey
Bu sanal operasyona katılmak isteyenler LOIC adlı bir yazılımı bilgisayarlarına indiriyorlar. Yazılımı indirdikten ve çalıştırdıktan sonra ise artık bir şey yapılmasına gerek yok. Internete bağlanan bilgisayar otomatik olarak bu savaşın bir parçası oluyor.
Peki Anonymous Group güvenli mi?
Bu sorunun cevabı ise grubun adı gibi ?belirsiz? Bugün iyi niyetli bir hedefle yola çıkan grubun verdiği uygulamayı bilgisayarınıza yükledikten sonra ?zombi bilgisayar? haline gelen bilgisayarınızın yarın grubun adminleri tarafından başka nerede ve nasıl kullanılabileceği konusunda hiç bir garanti yok. Risk tamamiyle kullanıcıya ait.
Discover more from Erkan's Field Diary
Subscribe to get the latest posts sent to your email.