Wiki projelerimize katkı çağrısı

SeçimTürk

2-3 yıldır çeşitli derslerde üzerinde çalıştığımız Seçim Veritabanı projemizde şu anda Referandum sayfalarına ağırlık vereceğiz. Dijital Kültürler dersimden bir grupla bu hafta çalışmalara başlayacağız. Önceki seçimlerin sayfaları istediğim kadar ansiklopedik olmadı ama her zaman dönüp üzerine çalışabiliriz.

 

The Gezi Archive

Gezi Olayları/Direnişi ile ilgili en büyük dijital arşivi oluşturabilir miyiz diye yola çıktık. Daha yapılacak çok iş var ve kolektif bir çaba gerekli. Varolan girdilerin de düzeltilmeye ihtiyacı var.

Türkiye İnternet Tarihi 

Önümüzdeki günlerde bir kitap çağrısı da yapacağımız projenin Wiki ayağı. Burada henüz bir girdi yok. Ana sayfada olası başlıklar var. Bu başlıklar üzerinden Türkiye’nin internet geçmişini arşivlemeye başlayabiliriz.

Tüm projeler birer dijtal arşiv yaratmak üzere ansiklopedik bir içerik üretmek için başlatılmıştır. Kamuya açık bilgi kaynakları olması yanında ortak iş yaratmak, dijital arşiv pratiği geliştirmek gibi niyetler taşınmaktadır.

Herhangi bir projeye katkıda bulunmak isteyenler bana bir email atıp (sakaerka@gmail.com) kısaca kendini tanıtabilir, ne gibi katkılarda bulunabileceğiyle ilgili bizi ümitlendirebilir. Wikilere katkıda bulunabilmek için önce bir Wikispace hesabı açmanız, sonra da katkıda bulunmak istediğini projeye “Katıl”manız gerekir. Sonrasında onaylama olacak. Ancak bundan önce belki bir eposta trafiği iyi olabilir….

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.