Yeni @P24Punto24 yazım: İnternet sansürüne sivil toplum desteği!

İnternet sansürüne sivil toplum desteği!

Sosyal medyaya ilginin “ruhsal sorun” olduğundan dem vuranlar, çocukları internetten korumaya çalışanlar, fetva verenler size itirazımız var
güncelleme: 
Dernekten bir açıklama geldi. Bence yazımdaki argümanlara karşılık vermiyor ama yine de açıklamayı okuyucularımla paylaşmak isterim:
Yukarıda yer alan makalenizi okuduk. Derneğimizle ilgili bölüm yazı içeriğinde yer aldığından size bu e postayı gönderme gereği hasıl oldu.
Siz de bilirsiniz ki internet üzerinde meydana gelen suçlar ve bu suçların önlenmesi ile ilgili önleyici çalışmalar Bilişim Hukukunun konusu kapsamına girmektedir. Bilişim Hukuku kapsamına giren tüm konular da Bilişim Hukuku Derneği’nin çalışma konusu içerisindedir.
Bu çalışmayı yapmamızdaki amaç konu ile ilgili son dönem itibariyle önümüze bir çok dava dosyası gelmesiydi. Bizler bahsedilen araştırma konusu ile ilgili olarak mağdur çocukların ailelerinin içinde bulunduğu tarifsiz durumların bizzat şahidi olduk. Bir ailenin daha benzeri bir durumla karşılaşmaması için araştırmamızın sonuçlarını basınla paylaştık ve konu hakkında farkındalık yaratmaya çalıştık.
Yapılan çalışmada “merve 11” profiline cinsel yaklaşımda bulunanların küçük yaşta çocuklar olması elbette ki muhtemeldir ancak 11 yaşında bir kız çocuğu ile yakınlık kurmak için benzeri yaşta çocukların yaşını büyük göstermesi mi yoksa yaşı büyük kimselerin yaşını küçük göstermesi mi daha rastlanması muhtemel bir durumdur takdirlerinizdedir.
Bilakis bizim karşılaştığımız somut vakalarda  yaşı oldukça büyük kimselerin çocukla samimiyet oluşturabilmek için yaşını küçük gösterdiği anlaşılmıştır.
Çalışma sonucunda ailelere tavsiyelerimiz arasında çocuklarımızın internetteki faaliyetlerini takip etmemiz ve özellikle bu ortamda kimlerle irtibat halinde olduklarını kontrol etmemiz gerektiği olduğu doğrudur. Ancak bunun yanı sıra ailelerin çocuklarını bu konuda eğitmeleri gerektiği ve hatta eğitim müfredatına internet okur yazarlığı gibi eğitici ders ve programların da eklenmesi gerektiği gibi hususlar da bulunmaktadır.
Bu tavsiyeler arasında çocuklarımıza interneti yasaklamamız gerektiği gibi bir sonuç çıkarmak abesle iştigaldir. İnterneti tüm hukuk kurallarının dışına çıkarma ve sınırsız özgürlük fikri de hukukçu sıfatıya bizler açısından kabul edilebilir bir durum değildir.
Konu ile ilgili İnternetteki çocuk tacizlerine dikkat! açıklamamızda bu hususları daha net olarak görebileceksiniz.
Konuyu bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Bilişim Hukuku Derneği Adına
Başkan Av. Kürşat ERGÜN
0505 3945871

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.