EFD Haftanın sitesi: IGF’a alternatif proje: Internet Ungovernance Forum #ungov

Internet Ungovernance Forum

Alternatif Bilişim Derneği’nin girişimiyle İstanbul’da Eylül başında BM’nin düzenleyeceği Internet Governance Forum‘a alternatif forum.

Ana sayfa burada. 

Nedir?

Internet Governance Forum 2014, 2-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor. IGF, dünyanın birçok ülkesinden ilgililerin katılacağı ve yakından takip edeceği önemli bir toplantı olacak. Artık hayatımızın her alanının bir parçası hâline gelen internetin bir anlamda masaya yatırılacağı bu etkinlik, hepimiz için çok önemli.

Biz bu toplantıda, İnternet’in en acil problemlerinin ya hiç konuşulmadığını ya da yeterince konuşulmadığını görüyoruz. Sansür ve ifade özgürlüğü, gözetim ve mahremiyet, aşırı ticarileşme ve süper tekeller, korumacı, yasakçı, muhafazakar yaklaşımlar, başta Türkiye gelmek üzere berbat yönetişim örnekleri, vb. Üstelik bu problemlerin büyük bölümünün bizzat failleri olan devlet ve şirketler bu toplantıda hiç haketmedikleri kadar temsil ediliyorlar. Böyle bir durumda bildiğimiz anlamda interneti savunmak ve bunu savunmak isteyenlerin sesinin daha yüksek çıkmasını sağlamak için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük.

IGF dolayısı ile ilgili bir çok insan Türkiye’de bulunacak. Bunun, İnternetin özgür, güvenli ve tarafsız bir alan olmasını isteyen insanların bir araya gelmesi, daha geniş zaman geçirmesi, problemleri ve çözüm önerilerini tartışabilmesi için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Internet Ungovernance Forumu da bu amaçla düzenliyoruz.

Eğer özgür, güvenli ve tarafsız bir internet istiyorsanız ve bunun için mücadele ediyorsanız, sizlerden bu etkinliğe mümkün olduğunca katkı sunmanızı ve destek olmanızı istiyoruz.

Ne zaman?

4 – 5 Eylül 2014

Nerede?

Istanbul Bilgi Üniversitesi, Santral Kampüsü.
Ulaşım için IGF alanından (Lütfi Kırdar Kongre Merkezi) servis kalkacak.
Ayrıca Bilgi Üniversitesi’nin Shuttle’ları ile de Santal Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.
Shuttle Saatleri ve Kalkış Yerleri

 

 

 

Önerilerinizi alalım:

Ha bir de EFD’ye katkıda bulunmak isterseniz:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.