Serhatcan Yurdam (@syurdam) da EFD’ye katkıda bulunacak! Bir yazı geldi bile: “İHD, tutuklu hastalara özgürlük talep etti

İHD, tutuklu hastalara özgürlük talep etti
İnsan Hakları Derneği (İHD), tutuklu hastaların sağlık durumuyla ilgili eylemlere devam ediyor. Galatasaray Lisesi önünde dün yapılan eylemde tutuklu hasta Avni Uçar ve tüm hasta mahkumlara özgürlük talep edildi.

 Görsel kaynak:  twitter.com/ihdcezaevi

 

İHD’nin önceki hafta yaptığı açıklamada hapishanelerde 122?si ağırlaşmış, 108?i acil tedaviye ihtiyacı olan toplam 230 ağır olmak üzere 411 hasta mahpus olduğu belirtilmişti. Aynı açıklamada, bu mahpuslardan 230?unun derhal salıverilmesi gerektiği;  geriye kalan 181 hasta mahpusun ise acilen tedavi edilmesi gerektiğini vurgulanmıştı.

 

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici de, 13 Nisan’da Diyarbakır’da yaptığı basın açıklamasıyla, tutuklu hastaların acilen tedavisi, salıverilmesi gerektiğine dikkat çekmişti.

 

İHD Cezaevi Komisyonu ise, F tipi hapishanelerin kapatılması talebiyle yapılan “F oturmaları”nda bu hafta, tutuklu hasta Avni Uçar’ın serbest bırakılmasını talep etti. 59.su yapılan oturma eyleminden bir videoyu buradan izleyebilirsiniz:

 

 

Avni Uçar, PKK davasından yargılanarak müebbet hapse mahkum. 22 yıldır tutuklu olan Uçar, böbrek ve mesane kanseri, şu anda Siirt Cezaevinde.

 

Avni Uçar’ın vücudunda böbrek ve mesane kanseri teşhis edilmiş olsa da, ancak Adli Tıp Kurumu?nun Uçar için verdiği rapor , “cezaevinde kalmasında sakınca yoktur” şeklinde..

 

İHD aktivistleri Avni Uçar?ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyor.

 

İHD’nin tutuklu hastalar için tahliye talebi ise, 31 Ocak 2013 tarihli resmi gazeteden yayınlanan 6411 sayılı kanun ve İnfaz Kanunu?nun 16. Maddesi?nde yapılan değişikliğe dayanıyor.

 

İHD, bu kanun ve değişikliklerin bir an önce hayata geçirilmesini ve hayatını yalnız idame ettiremeyen hasta mahpusların tahliye edilmesini talep ediyor.

 

Konuyla ilgili Twitter’da da #AvniUcaraÖzgürlük hashtagiyle oluşturuldu ve bir de imza kampanyası düzenlendi. İmza kampanyasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
 

 

 

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.