Eskişehir’de Palto Film Günleri başlıyor…19-25 Aralık… @paltofilm

Program burada. Festivalin ana sayfası da burada.

Anadolu Üniversitesi Sinema Kulübü Çatısı altında bir araya gelerek Palto Film Günleri?ni organize eden bir ekibiz.

Üniversitenin olanakları ve özel kurumların destekleri ile ortaya çıkan bu etkinlik tamamen kültürel amaçlıdır.

Palto Film Günleri, bir üniversite kenti olan ve çok sayıda üniversite öğrencisini barındıran Eskişehir?de sinema adına yapılan önemli bir etkinliktir; 4 yılda ortalama 35.000 izleyiciye ulaşmıştır. Kentte yaşayanların ve üniversite gençliğinin ise yoğun ilgisini çekmektir.

Palto Film Günlerinin amacı, sanatsal nitelikteki sinemanın yeni örneklerini gösterebilmek, sinemanın ulusal ve uluslar arası alanda öne çıkmış yönetmen ve oyuncularını seyirci ile buluşturmak, seyredilen filmler üzerine tartışmak, seminer, atölye çalışmaları, paneller düzenleyerek Türk Sinemasının yeni yaratıcıları olacak gençlere kendilerini geliştirebilecekleri ortamlar yaratmaktır.

Palto Film Günleri, ulusal medyada sinema adına yapılan ve üniversite kimliği taşıyan; Sinema Kulübü çatısı altında bir araya gelen öğrencilerin gerçekleştirdiği bir etkinlik olarak dikkat çekmiş, organizasyonun istikrarlı gelişimi sinema çevresi ve sinema seyircileri tarafından takdirle karşılanmıştır.

Palto Film Günlerinin gelecekteki hedefi, Türkiye? de yapılan film festivalleri içinde ?Sinema üzerine düşünce üretme ve yaratıcılığı teşvik etme amacı ile farklılaşan, genç sinemacıların üretimlerini sergileyebilecekleri ve yarışmalarla desteklenebilecekleri, ulusal ve uluslararası platformlarda kabul görmüş bir film festivali? olmaktır.

PALTO FİLM GÜNLERİ EKİBİ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.