EFD Haftanın Web Sitesi: “Türkiye Rock Tarihi”

Türkiye Rock Tarihi

Hakkımızda

BİZ KİMİZ

Müziği seven, müziğin yaşadığımız coğrafyadaki tarihiyle ilgilenen birkaç arkadaşız. Rock, ortak beğenimiz. Dahası bu müzik türünün buralardaki tarihi ve gelişimine tanıklık ettik. Dinledik, izledik, topladık, derledik ve çeşitli biçimlerde sunduk. Bulduklarımızı sunarken Radyo, televizyon, basılı yayın mecralarını kullandık.

Güven Erkin Erkal; 1986’da müzik grupları ve solistlerinin konserlerini düzenleyerek işe başladı. İlk bağımsız rock müzik dergisi Rock Art’ı yayına hazırladı. Bu tarihten itibaren ortaya çıkan bir çok grup ve solisti radyo, televizyon programlarıyla, yazdığı dergi ve gazetelerle müzik severlere ulaştırmaya çalıştı. Konuyla ilgili kitaplar hazırladı.

Volkan Gülçek; Arşivciliğin önemini bilen uzman bir kütüphaneci. Uzmanlığı, ülkemizdeki müzik tarihimizin “rock ve öncesi”nin internet ortamına aktarılmasını sağladı. Yıllardır Türkiye’de rock tarihinin internete taşınması bir proje halinde dururken, bunun hayata geçmesini sağladı. Türkiye Rock Tarihi “Saykodelik Yıllar” adlı kitap hazırlanırken araştırmalarıyla katkıda bulundu.

Sevinç Torlak; Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon mezunu. Çeşitli üniversitelerde sunulan “Türkiye Rock Tarihi” seminerlerinin gerçekleşmesine yardımcı oldu. Kadıköy, Beyoğlu ve Karaköy’de bir çok rock bar ve kafede çalıştı, işletmeciliğini üstlendi. Bu müziğin anlatıldığı kitap ve belgeselleri arşiv araştırmalarıyla destekliyor.

http://turkiyerocktarihi.com/

**********

Önerilerinizi alalım:

Ha bir de EFD’ye katkıda bulunmak isterseniz:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.