Yeni Medya Çalışmaları Kongresi’nin ikincisi 26-27 Şubat’ta Alternatif Bilişim Derneği ve Kadir Has Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleşecek

ymk2_logo
Yeni Medya Çalışmaları Kongresi’nin ikincisi 26-27 Şubat’ta Alternatif Bilişim Derneği ve Kadir Has Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleştirilecek.
İlki Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen kongrenin ikincisinin konusu ise Düzenleme Kurulu tarafından Yeni Medya Okuryazarlığı olarak belirlendi.
Yeni Medya, özellikle de İnternet 21. Yüzyılda daha fazla demokrasi, tartışma ve paylaşım; daha eşitlikçi, adil ve katılımcı bir dünya için olanaklar sunan bir alan olarak karşımızda duruyor. Bununla birlikte, yeni medya, Julian Assange’ın deyişiyle, totaliterliğin bugüne dek görülmedik düzeyde tehlikeli bir aracı haline gelme ve insan uygarlığı için tehdit olma riskini de içerisinde barındırıyor. Yeni Medya Okuryazarlığı ise bu ikisi arasında yurttaşların araçsal deneyimlerini bilinçli sürdürmelerini sağlayacak, deneyimlerini dayanışmacı sosyal faydaya ve birikime dönüştürecek potansiyeli taşıyan kilit kavramlardan biri.
Kongreye ilişkin hazırlanan basın bültenini ve programı ekte dikkatinize sunuyoruz. Kongreye ilişkin gelişmeleri @YeniMedyaKongre twitter hesabından, https://www.facebook.com/events/504636472974319/?ref_dashboard_filter=upcoming facebook etkinlik sayfasından ve yenimedya.org.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz.
Not: 1.Ulusal Yeni Medya Çalışmaları Kongresi’ne ilişkin fotoğraflar ve bilgiye https://www.facebook.com/yenimedyakou?fref=ts adresinden ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.