Ayşe Özer: AKSARAY’DA İNŞAAT TEMİZLİĞİ

Embed from Getty Images

AKSARAY’DA İNŞAAT TEMİZLİĞİ

İnşaat temizliği zor iştir. Eviniz yeni inşaattan çıkmışsa,  eve gündelikçi bir kadın çağırmak istediğinizde daha yüksek ücret ödemeniz gerekir. Taşınma ve tadilat masraflarınız boyunuzu aştıysa ailedeki bütün kadınların imeceye katıldığı, sonunda eve lahmacun ısmarlanan keyifli bir etkinliğe dönüştürülür hemen. Evde biriken inşaat artıklarının toplanması, yerlere dökülen boyanın, camlara yapışan çimentonun, fayansların üzerindeki fazla derz dolgularının ait olmadıkları o yerlerden çıkarılması ekstra kuvvet ve zaman gerektiren, normal temizlikte kullanmayacağınız eter vb. kimyasal maddelere maruz kalacağınız bir süreçtir.

Ait olmadıkları yerlerden bir lekeyi söküp atmak lekenin boyutuyla da ilgilidir. Yağlı boyayı bazen boyacıların kullandığı spatulayla kazırsınız yerinden. Elleriniz paramparça olur bu hırçın temizlik esnasında. Velakin sonuç yüz güldürür her zaman. Pırıl pırıl, deterjan kokulu yuvanızda afiyetle yersiniz o lahmacunları, genellikle bir gazete kağıdının üzerinde.

Ait olmadıkları yerden bir güruhu söküp atmak da zehirli kimyasallara maruz kalmayı gerektirebilir. Yüzey alanı genişledikçe temizlik uzun da sürebilir. Velakin o ev sizin yuvanızdır, elleriniz de parçalansa, ciğerleriniz de sökülse o lekeleri ait olmadıkları o yerlerden söküp atmanız gerekir. Sırf estetik açıdan değil, hijyen açısından da inşaat temizliği zordur ve fakat elzemdir.

İnşaat sektörü çok gelişti güzel yurdumuzda. Her on kişiden sekizinin inşaat işçisi olduğu bir projeksiyon var önümüzde. Her gün yükselen yeni konutlar, bir mekanın tam orta yerinde taharetlenmek için yapılan alaturka tuvalet taşları inşaat temizliğini yükselen değer haline getirebilir. Bu işte çok para var diyorlar, temizlik işine mi girsek? Sen sen ol, büyük ev alma, kim temizleyecek o evi sonra?

Eldivenlerinizi takın da elleriniz parçalanmasın. Gaz maskeleri de tamamsa evet biz hazırız. O gaz kapsüllerini damacanaya mı atıyorduk? Kirlenmek güzeldir de, temizlik de imandan gelir. Haydi bakalım kızlar lahmacunlar benden, yolcu kalmasın. Aksaray, Aksaray, Aksaraaayyy!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.