Serhatcan Yurdam (@syurdam): “Şerzan Kurt’un ailesi destek bekliyor”

Şerzan Kurt’un ailesi destek bekliyor

Muğla Üniversitesi öğrencisi iken dört yıl önce polis tarafından katledilen Şerzan Kurt’un ailesi, 4 Kasım’da yeniden görülecek dava için kamuoyunun desteğini istedi.

şerzan_aile_çağrı
Nejla Kurt ve Ömer kurt, en sağda Şerzan Kurt

Dava Muğla’dan Eskişehir’e nakledildi

Şerzan’ın annesi ve babası Nejla Kurt ve Ömer Kurt, yaptıkları açıklamayla Şerzan Kurt cinayeti davasının Muğla’dan Eskişehir’e nakledildiğine hatırlatarak, “Katil polis olaydan dört gün sonra gözaltına alınıp tutuklandı. Dava Muğla 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gerekirken, dava,’adil yargılama hakkı’ ihlal edilerek, alelacele Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesine nakledildi” dedi.

“Uygulamadan kalkan madde işletildi”

Şerzan’ın katilinin salıverilmesi için mahkemenin zorlama bir karar verdiğini vurgulayan aile, “İki buçuk yıllık mahkeme sürecinde kanıt, görüntü ve belgelerinin kesin olarak katil polisin kasten Şerzan Kurt’u katletme fiili gerçekleştirdiğini kanıtlamasına rağmen, mahkemenin ‘olası kast’ maddesinden ceza vermesi ve 2005 tarihinde uygulamadan kalkmış bir maddeyi de işleterek katil polisin serbest bırakılması sağlanmıştı” ifadelerine yer verdi.

Yargıtay yerel mahkemenin kararını bozdu

Kurt ailesi, açıklamada Yargıtay’ın “fiilin kasten işlendiğine” ve katil polisin görevden atılması gerektiğine işaret ederip yerel mahkemenin kararını bozduğunu belirterek, “Yargıtay’ın bozma kararından sonra da davada oğlumuzun katilinin gereken cezaya çarptırılmayacağı kaygısı yaşıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin katledilmelerine neden olan anti demokratik yasa ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin kaldırılması gerekiyor” dedi.

Şerzan’ın ailesi: “Sesimize ses verin”

Şerzan Kurt’un anne ve babası kamuoyunu Şerzan’ın davasına sahip çıkmaya şu sözlerle davet etti:

“Türkiye halklarının vicdanına sesleniyoruz. Başta bu ülkenin aydınlarına, demokratlarına, insan hakları savunucularına, devrimcilerine, liberallerine, dindarlarına, kısacası herkese sesleniyoruz. İnsanlarımıza ve gençlerimize orantısız şiddete maruz kalmaması, kimse kimseyi ötekileştirmemesi ve bu ülkede gençler öldürülmesin. Gençlerimize kalkan ellerin önünde set olalım. Şerzan Kurt dava duruşmasına katillerin hak ettiği cezaya alması için sesimize ses vermenizi bekliyoruz.”

Şerzan Kurt cinayeti davasının duruşması 4 Kasım Salı günü, saat 14’te Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.