10 Nisan’da yani bu gece @sosyalkafa kimleri ağırlıyor? Buyrun:

Sosyalkafa 10 Nisan’da Alternatif Bilişim Derneği http://www.alternatifbilisim.org adına programımıza katılacak isimler şöyle İlden Dirini (@ildenn), Ali Rıza Keleş (@alirizakeles) ve Orkut Murat Yılmaz (@orkutmurat)

Ayrıca, İstanbul Hackerspace‘ten http://istanbulhs.org/ Emre Kantaroğlu geliyor.

 

Hackerspace; elektronik, bilgisayar, teknoloji, internet, diy ve benzeri konulara ilgi duyan insanlar için; beraber çalışabilecekleri ve etkinlikler düzenleyebilecekleri bir sosyal ortam, projelerini veya çalışmalarını yürütebilecekleri bir atölyedir. Sadece bir mekandan ziyade el birliği ile toplanan teknik imkanlar bulunabilen bir yer.

 

Birçok ülkede hackerspaceler bulunuyor; daha fazla bilgi: http://en.wikipedia.org/wiki/Hackerspace

 

Sosyalkafa 10 Nisan’da Bir Silgi Bir Kalem Projesi ekibi de konuk oluyor. Emre Özgür, Nihan Güneli ve İris Aydın projenin detaylarını anlatmak için programımızda olacak. Sorularınızı önceden ileteceğiniz gibi program sırasında tweet atabilirsiniz.

 

Kısaca konukları tanıyacak olursak,

 

İris Aydın: Lise eğitimini TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde tamamlayan İris 2008 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş ve İtalya’da bulunan Bocconi Üniversitesi’nde Pazarlama Yönetimi üzerine yüksek lisans yapmıştır. 2010 yılında Bocconi Üniversitesi’den mezun olduktan sonra kariyerine Deloitte Danışmanlık’ta Yönetim Danışmanı olarak başlayan ve halen burada çalışmakta olan İris, 2012 yılında Bir Silgi Bir Kalem Projesi yardım gönüllüleri arasına Pazarlama Sorumlusu olarak katılmıştır.

 

Emre Özgür : 2005 yılında Balıkesir Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde devam etti. 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi’den mezun olduktan sonra kariyerine Yapı Kredi Bankası’nda Yönetici Adayı olarak başlayan Özgür, 2011 Eylül ayından itibaren kariyerine internet girişimcisi ve Bir Silgi Bir Kalem Projesi Genel Koordinatörü olarak devam etmektedir.

 

 

Dijital bir platform (www.birsilgibirkalem.org) üzerinden yürüyen proje,   ?Aydınlık yarınlar için Bir Silgi Bir Kalem? mottosu ile doğrudan Türkiye?deki tüm okullarla bağışçılar arasında dijital bir köprü oluşturuyor. Bağış yapmak isteyen yardımseverleri vakıf ve dernek gibi kurumları aramaktan kurtaran ve yapılan bağışların yerine ulaşıp ulaşmadığı endişesini ortadan kaldıran Türkiye’nin ilk aracısız sosyal sorumluluk projesi Bir Silgi Bir Kalem; online altyapısını stratejik işbirlikleri ile destekleyerek ürünlerin gönderimini kolay, zahmetsiz ve hızlı bir şekilde sağlıyor.

 

 

2011 Turkcell Blog Ödülleri Kişisel Bloglar kategorisinde http://duygununyeri.com İle 3.’lük alan Duygu Yazıcıoğlu konuğumuz oluyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri’nden 2008’de mezun olduktan sonra Aktüel dergisinde 2 buçuk sene muhabirlik yapan Yazıcıoğlu, Şimdi aylık çevre dergisi EKOIQ’da editörlük ve sosyal medya editörlüğüyle iştigal ediyor. “Dergi kafasıyla blog yapıyorum. Daha kısa, görsel ağırlıklı işler hazırlıyorum.” diyor. Daha fazlasını ise sosyalkafa saatinde ekran karşısında aktaracak.

 

 

Sosyalkafa Salı akşamları 22.00-23.45 Erkan Saka’nın sunumuyla Bjktv’de (Digiturk 74. Kanal)

Bültenimiz Simge Sezer tarafından hazırlandı…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.