Gazeteciler için Sosyal Medya atölyesi canlı yayını #medyasemineri

Watch live video from sakaerka on Justin.tv

YeniMedyaYeniFirsatlarAfis201101 Gazeteciler için Sosyal Medya 101 semineri

Etkinlik sonrasında Medya Derneği’nden yapılan açıklama: Değerli meslektaşımız;
İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı işbirliğiyle düzenlediğimiz Yeni Medya Yeni Fırsatlar eğitim seminerini dün (16 Ocak 2011) Bilgi Üniversitesi Santral kampüsünde gerçekleştirdik. Seminere ilgi yoğundu, 60’ın üzerinde medya çalışanı katıldı.
Programın açılışını dernek Genel Sekreteri Deniz Ergürel yaptı. Ergürel açılış konuşmasında Medya Derneği’nin misyonunu, 2010 yılı faaliyetlerini ve projelerini anlattı. Yeni ve değişen medyanın gazetecilere ne gibi fırsatlar ortaya çıkardığına da değinen Deniz Ergürel’in sunumuna bu adresten ulaşabilirsiniz: http://slidesha.re/evvqWw
Daha sonra söz alan Doç. Dr. Halil Nalçaoğlu, bir hoşgeldiniz konuşması yaptı ve katılımcıları İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans programı hakkında bilgilendirdi.
Etkinlikte karikatürist Salih Memecan, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erkan Saka ve gazeteci ? teknoloji uzmanı Serdar Kuzuloğlu da eğitmen olarak yer aldılar.
Salih Memecan kendi deneyimlerinden yola çıkarak katılımcılara kişisel marka oluşturmanın önemini anlattı. Marka oluşturma sürecinin ise uzun bir çalışma gerektirdiğini vurguladı ve gazetecilere teknolojik değişimi çok yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulundu. Salih Memecan ayrıca internetin gazeteciliği öldürmeyeceğini, ama kağıt yayıncılığın ömrünün de uzun olmadığı tezini savundu. Internet yazarları ile profesyonel gazeteciler arasında bir karşılaştırma yapması istendiğinde: ?Nasıl ki kocakarı tavsiyeleri doktorun yerini tutmaz ise, sıradan bir kişi de yetişmiş muhabirin yerini tutmaz? dedi.
Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erkan Saka katılımcılara gazetecilerin kullanması gereken sosyal medya araçlarını anlattı. Saka, yeni medyada çok komplike şeylere gerek olmadığını, önemli olanın iyi bir fikir bulmak olduğunu belirtti.
Gazeteci ve teknoloji uzmanı Serdar Kuzuloğlu oldukça ilgi çekici bir sunumla değişen teknolojiyi, değişen şartları ve gazeteciler için gerekli teknolojik araçları anlattı. Ayrıca sosyal medya ile ilgili bir çok ilginç veriyi gazetecilerle paylaştı.
Eğitim semineri Pazar ve Pazartesi günü #medyasemineri kısa adıyla Twitter’da en çok konuşulan ilk 10 konu arasına girdi. Seminer web üzerinden canlı yayınlandı: http://www.justin.tv/sakaerka/b/277654018
Eğitim seminerinin diğer fotoğraflarına ulaşmak için: http://bit.ly/h6scBH

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.